Zdenda Formánek | | A-tým

A-tým bude bojovat o finále s Chocní stejně jako před dvěma lety

Chrudimským hokejistům bude stát v cestě do finále Východočeské ligy velice známý soupeř. Stejně jako v posledním play-off A-tým narazí v semifinále na HC Spartak Choceň. Sérii hranou na tři vítězná utkání rozehrají chrudimští hokejisté již tuto neděli na ledě soupeře od 17. hodin. Semifinálový souboj uvidí diváci v Chrudimi hned o tři dny později ve středu od 18,30 hodin. Postupující do finále bude znám nejpozději 4. března v případném pátém utkání.

Choceňský Spartak prožívá velice povedenou sezónu. Po postupu do skupiny lépe umístěných týmů musel náš soupeř skousnout několik porážek, ale od začátku roku 2022 je jeho bilance 12 výher a pouhé 3 porážky. Nutno podotknout, že hned čtyři utkání byla kontumována ve prospěch Chocně. V osmifinále si pak Spartak vyšlápl na Opočno a ve čtvrtfinálovém boji hokejisté ve žlutomodré kombinaci dresů vyřadili SK Třebechovice pod Orebem až v rozhodujícím 3. utkání. Právě utkání navíc by mohlo hrát do karet svěřencům trenéra Poláka, kteří na rozdíl od Chocně měli v pátek pouze trénink a regeneraci. 

Semifinálová série se hraje již na tři vítězná utkání, tak jak bylo zvykem v minulých letech během vyřazovacích bojů. Jelikož se Choceň umístila díky lepšímu vzájemnému utkání v nadstavbové tabulce lépe, tak bude mít také výhodu domácího prostředí. Očekává se vyrovnaná sérii, ve které budou rozhodovat maličkosti. O možné vyrovnanosti svědčí i fakt, že se oba týmy střetly během této sezóny celkem čtyřikrát, přičemž se shodně radoval každý dvakrát z výhry. Semifinálovou sérii by měla také doprovázet výborná divácká kulisa. Do karet hraje dobrá dojezdová vzdálenost mezi městy, tradice vzájemných utkání mezi těmito týmy, ale především také skvělá divácká základna obou týmů. Bude to tedy boj nejen na ledě, ale i v hledišti. Nenechte si ujít vrchol sezóny a přijďte podpořit náš tým v boji o postup do finále Východočeské ligy. Již tuto neděli rozehrajeme první utkání na ledě soupeře od 17. hodin. Série bude dále pokračovat ve středu od 18,30 hodin na chrudimském zimním stadionu. 

Rozpis semifinálových utkání:

20. 2. (neděle) od 17:00 - Zimní stadion Choceň
23. 2. (středa) od 18:30 - Zimní stadion Chrudim
27. 2. (neděle) od 17:00 - Zimní stadion Choceň

případné 4. utkání 2. 3. (středa) od 18:30 - Zimní stadion Chrudim
případné 5. utkání 4. 3. (pátek) od 18:30 - Zimní stadion Choceň

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv