Tomáš Langr | | A-tým

Ohlédnutí za odehranou sezónou v rozhovoru s útočníkem Davidem Cvrčkem

David Cvrček působí v chrudimském A-týmu již řadu let, a tak má s vyřazovacími boji mnoho zkušeností. Z těch posledních v něm stále převládá zklamání z vyřazení v semifinále. Jak se tento defenzivní útočník ohlíží za letošním play-off a vlastně i celou sezónou ve které odehrál celkem 39 utkání, se dočtete v rozhovoru níže.

1)     Davide, tvoje výkony během play off rostly zápas od zápasu. Jak sis užíval vyřazovací boje?

 

Rozhodně bych hodnotil celé play off pozitivně. Všichni jsme makali a snažili se pro vítězství udělat maximum. To se pak hraje dobře. Horší je, že soupeře přestřílíme, ale gólu dáme míň. 

 Vyřazovací boje nám připravily nelehkou zkoušku, kdy jsme dostali hned na začátku velmi silného soupeře (Trutnov), který sice postoupil do play off z předposledního místa, ale herní projev tomu neodpovídal. Oba zápasy byly velmi vyrovnané a tak pro nás byl postup dobrou motivací a povzbuzením do dalšího kola.

 V druhém kole jsme hráli s Litomyšlí, kterou jsme po urputném boji taktéž porazili ve dvou zápasech a získali jsme oproti ostatním týmům výhodu jednoho volného zápasu. Výhodu jsme nevyužili. Byli jsme možná více aktivní, ale nedařilo se nám vsítit branky z tutových akcí. Po 2 zápasech byl stav série 2:0 ve prospěch Chocně. Ve 3. zápase jsme oživili šance na úspěch, když jsme ještě ve 3. třetině prohrávali 2:1, ale pak jsme dokázali vstřelit 3 branky. Čtvrtý zápas byl před domácím publikem a myslím, že jsme museli každému Chrudimskému fanouškovi udělat radost. Třetí třetina se nám náramně povedla a my vstřelili 8 gólů. Bohužel 5. zápas nedopadl podle našich představ a na nás zbyly jen boje o 3. místo. Ve hře o 3. místo jsme udělali spoustu hrubek, které soupeř potrestal a taky se projevila naše střelecká impotence, se kterou jsme se trápili celou sezónu.

 

2)     Během sezóny jsi hrál křídlo, ale i centra, který se více vrací. Kde se cítíš lépe?

 

Asi záleží na situaci, když jsem hrál s mladýma klukama, tak jsem rád hrál centra. Kluci bojovali v rohách o puky a já se více soustředil na hru dozadu. Koncem sezóny jsem hrával i na křídle, kde jsem se snažil být ten bruslivější. 

 

3)     Nakonec 4. místo, ale v jednu chvíli to vypadalo na finále. Jak velké je to zklamání?

 

Kdybychom si řekli před sezónou, že skončíme 4., tak by to byl super výsledek poté co se spojily krajské ligy Pardubického kraje s Královehradeckým. Ale ještě teď nás všechny mrzí, že jsme nepostoupili do finále, když už jsme v semifinále vyrovnali sérii na 2:2. 

 

4)     Nová soutěž, nový soupeři. Bylo to po letech dle tebe krok správným směrem?

 

Za mě to byl krok správným směrem. Soutěž se zkvalitnila a zpestřila. Už v první části rozhodovali poslední zápasy o to, kdo se podívá do lepší osmičky týmů. 

V druhé části jsme potkávali i lepší celky z Královehradeckého kraje a bylo znát, že se body zadarmo rozdávat nebudou. Zápasy byly velmi vyrovnané a pro nás to byla kvalitní příprava před play off.

 

5)     Celkem 39 utkání. Ty jsi jich odehrál 34. Jak náročné to bylo?

 

Během základní části bylo více času na relax i odpočinek, což se říct o play off nedá. Na druhou stranu jsme měli dobrou letní přípravu, bez kterého by únava přišla mnohem dříve.

 

6)     Těšíš se hodně na zasloužený odpočinek po sezóně?

 

Asi ano, zatím převládá zklamání ze semifinále, ale postupně to přijde. 

 

7)     Chtěl bys ještě něco říci závěrem?

 

Chtěl bych poděkovat všem co nás podporují ať už návštěvou v hledišti a vykřičenými hlasivkami nebo i těm, díky kterým můžeme hrát. 

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv