Zdenda Formánek |

Chrudim bude mít na Mistrovství světa žen do 18 let v USA své zastoupení

Již 6. června se v největším městě amerického státu Wisconsin naplno rozeběhne vrcholná akce pro hokejistky v kategorii U18. Město Madison totiž bude hostit Mistrovství světa žen do 18 let a náš klub zde bude mít své zastoupení, a to hned dvojité. Do konečné nominace hlavního trenéra Dušana Andrašovského se probojovala brankářka Barbora Dalecká a útočnice Adriana Dubová (obě dorost HC Chrudim). S druhou jmenovanou vám přinášíme rozhovor těsně před odjezdem na přípravný camp, jenž se uskuteční v Třemošné před odletem do USA.

1)    Jak se těšíš na, tak velký turnaj jako je mistrovství světa žen do 18 let a co to pro tebe znamená?

-       Abych pravdu řekla, mám hodně smíšené pocity. Na jednu stranu se moc těším, přece jenom takovou příležitost už mít nemusím. A na druhou stranu je to pro nás starší ročníky poslední velká akce v kategorii U18. Na mistrovství jsem hodně dřela, znamená to pro mě hodně a věřím, že s holkami do toho dáme všechno.

 

2)    Program turnaje i samotný camp v Třemošné těsně před odletem bude velmi náročný, připravuješ se nějak speciálně abys to zvládla?

-       Řekla bych, že se nějak speciálně nepřipravuji. Pro mě je hlavní se nestresovat a snažit se hrát to, na co jsem naučená, a hlavně nezmatkovat. Samozřejmě je to náročné, ale musíme se připravovat na těžší soupeřky hlavně fyzicky.

 

3)    Ve skupině narazíte s reprezentací během čtyř dnů na Slovenky, Němky a Švýcarky. Na jakého soupeře se nejvíce těšíš a co bude klíčem k úspěchu?

-       Ne že bych se doslova těšila, ale nemůžu se dočkat na zápas se Slovenkami. Jsou to naše největší rivalky, a pokaždé nad nimi máme převahu.

 

4)    Jaké máte cíle před začátkem turnaje?

-       Především se pořádně mentálně obrnit. Až to všechno vypukne, nebude snadné setřást ze sebe nervozitu a hrát tak jak máme. Další podstatnou věcí je, si udělat pořádek v tom, co chceme hrát. Stává se nám, že do zápasu jdeme nepřipravené. Ale největším cílem je z turnaje vytěžit co nejvíce, a pořádně si to užít.

 

5)    V čem je největší síla vašeho týmu?

-       Umíme se neskutečně podpořit. Jak v kabině, tak na střídačce se neustále povzbuzujeme. Pak ta hra vypadá úplně jinak, a máme větší chuť hrát, i když se nám třeba nedaří. 

 

6)    Během sezóny působíš u chrudimského dorostu. V čem je největší rozdíl mezi ženským a mužským hokejem v tvé kategorii?

-       Určitě rychlost a tvrdost. Holky mají více logického myšlení na ledě, a dokáží lépe vyhodnotit situace než kluci. Zatímco kluci jsou rychlejší a zdatnější než holky.

 

7)    K jaké úrovni bys přirovnala reprezentační výběr žen do 18 let?

-       Osobně si myslím, že bychom například chrudimský dorost porazili. I když jsme holky, a jsme slabší, tak máme větší znalosti. Jsme sehranější a máme hodně zkušeností.

 

8)    Platí i v kategorii U18 Kanada s Amerikou za absolutní favoritky turnaje, tak jak tomu je například na olympiádě?

-       Určitě ano. Ale my se k tomu nijak nevážeme. Chceme si prosadit svoji hru a hrát jak nejlépe umíme.

 

9)    Máš nějaké rituály před utkáním?

-       Záleží podle nálady. Ale maximálně si pustím písničky do sluchátek. S týmem máme ale rituál v podobě tanečků a dobré nálady v rámci rozcvičky. A nesmí chybět ani týmový pokřik.

 

10)  Jaké jsou tvé cíle v ledním hokeji? Jak je známo, tak řada žen odchází hrát lední hokej za moře nebo do Švédska. Lákalo by tě zkusit ženský hokej v zahraničí, nebo jsi spokojená tady v ČR?

-    Já si myslím, že ,,zlaté” časy v reprezentaci, mám úspěšně za sebou. Účastnila jsem se všech akcí od mistrovství Evropy až po Mistrovství světa. Nevím ještě jistě, zda bych chtěla někam do zahraničí nebo za moře. Určitě by to byla ohromná zkušenost si zahrát zcela odlišný hokej v jiné zemi, ale za rok maturuju, takže sama nevím, co bude. Ale kdo ví, co se bude dít po mistrovství.

 

Děkuju za rozhovor a přeju mnoho zdaru na turnaji v USA.


PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv