Zdenda Formánek |

Čeští veteráni vybojovali na MS v inline hokeji zlaté medaile

Od pondělí 30. května se v patnáctitisícovém italském městě Bruneck v Jižním Tyrolsku uskutečnilo mistrovství světa v inline hokeji, pro kategorie veteráni a legendy. Turnaj vyvrcholil finálovými utkáními v sobotu 4. června a česká výprava si z něj odváží zlatou a stříbrnou medaili. Mezi účastníky najdeme také několik bývalých chrudimských hokejistů.

V kategorii veteránů reprezentoval Českou republiku například současný člen vedení našeho klubu a v minulosti vynikající hráč A-týmu Tomáš Langr, spolu s dalším bývalým chrudimských hokejistou Tomášem Hejdukem. Na turnaji měl tým veteránů řadu jasných vítězství, když si poradil například 14:3 s Velkou Británií, 8:1 s domácí Itálií, 21:1 s jihoamerickou Brazílií nebo 6:0 s Kanadou. Tým vedený kapitánem Ronaldem Schumbertem se probojoval až do finále, kde ve federálním derby zdolal v prodloužení Slovensko a získal tak pro Českou republiku titul mistrů světa. 


Turnaje se zúčastnil také hráči v kategorii legendy, kteří obsadili konečné 2. místo, když podlehli ve finále Kanadě. V dresu české reprezentace se objevil bývalý chrudimský hráč Tomáš Zadina. 


Všem hráčům gratulujeme k úspěchu.


PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv