Redakce |

A-tým nastoupí do nové sezóny s rozsáhlými změnami kádru

Po několik sezón se dařilo držet kostru týmu bez velkých změn. Hokejový klub Chrudim patřil mezi týmy, které po konci hokejové sezóny téměř neměnil kádr. Do nového ročníku však nastoupí zcela obměněný tým. 

Chrudimské barvy již nebudou hájit gólman Ament, obránci Kalous, Machač, Novotný a útočníci Haltuch, Karásek, Kišš, bratři Polák Jan a Polák Ondřej, Štěpánek, Pavlík. V případě Haltucha, Kalouse a Ondřeje Poláka se jedná o konec hokejové kariéry z důvodu pracovní vytíženosti. Druhým případem je odchod hráčů na jejich vlastní žádost do jiných konkurenčních týmů v rámci kraje. Klub HC Chrudim tak během jednoho léta přišel o téměř všechny hráče silného chrudimského ročníku 1995-1997. Pro setrvaní v týmu se, ale rozhodl například obránce Václav Pilař nebo brankářská jednička z posledních let Dominik Cvrček. ,,Konec hokejové kariéry z pracovních důvodů je pro nás zcela pochopitelnou věcí. Rozumíme tomu, že se časová náročnost různých povolání nedovolí řadě kluků zvládat v týdnu jezdit na 2 až 3 tréninky a 2 náročná utkání“ okomentoval celou situaci místopředseda klubu Zdeněk Formánek. 

O něco více je bolestivější odchod hráčů do konkurenčních klubů. Kromě Ondřeje Karáska, jenž přišel do chrudimských mládežnických kategorií až v pozdějším věku, se ve všech případech jedná o chrudimské odchovance a jelikož nejsou hráči vázáni žádnými smlouvami, tak jim v odchodu prakticky nemůže nikdo zabránit. 

HC Chrudim chce nadále jít cestou, kdy budou za A-tým nastupovat především odchovanci klubu nebo hráči, kteří prošli mládežnickým kategoriemi HC Chrudim, popř. mají ke klubu a našemu městu kladný vztah. Místo nesmyslně vysokých finančních odměn na úrovni krajské ligy bude HC Chrudim věnovat pozornost zejména mládeži, tréninkovému vybavení a zlepšování zázemí zimního stadionu. Do nadcházející sezóny náš klub obsadí opět všechny mládežnické kategorie. Nebudou chybět ani žákovské ligy, nově vzniklá soutěž 9. tříd, liga dorostu a liga juniorů. To všechno jsou soutěže prakticky na republikové úrovni. V těchto soutěžích žádný z našich soupeřů z Pardubického kraje nemá ani jeden tým kromě soutěže 9. tříd, ve které pár týmů v kraji spojilo síly mezi sebou. Z kvalitnější ligové soutěže je pak pro hráče jednodušší přechod do A-týmu než z regionálních lig. 

Řadu odchodů okomentoval i člen vedení Tomáš Langr: ,,Odchody tak kvalitních hráčů jsou pro nás citelnou ztrátou. O řadě z nich jsme věděli již několik dnů po konci minulé sezóny. Problém nastal u několika hráčů, kteří změnili dané slovo hrát v letošní sezóně za HC Chrudim. Po absolvování letní přípravy pod vedením Martina Gondeka se v průběhu léta rozhodli odejít. Bohužel někteří nám ani nebyli schopni o odchodu říci a dozvěděli jsme se to až od druhé strany.“ Velkou mezeru v soupisce by měli zaplnit především úspěšní chrudimští junioři. Někteří z nich se již prosazovali v minulé sezóně, vzpomeňme si například na hattrick Milana Hykla ze čtvrtého semifinálového utkání proti Chocni. ,,Jsme rádi, že v týmu zůstali zkušení hráči, jako jsou Novák, Dobiáš nebo Plch, kteří ukážou cestu mladým hráčům a věříme, že nám pomohou znovu vychovat nové hvězdy krajské ligy. Ve hře je pár zajímavých jmen, věříme že náš team bude opět kvalitní. Brzy je fanouškům představíme jako posily týmu,“ uzavírá celý rozhovor Tomáš Langr. 

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv