Redakce | | A-tým

Rozhovor se strážcem chrudimské branky Matouškem, jenž vévodí statistikám KLM

Dvaadvacetiletý brankář, který v dresu HC Chrudim působí již od mladšího dorostu by měl v utkáních po odchodu zkušeného Filipa Amenta dostat více příležitostí. V dosavadním průběhu sezóny Matoušek nastoupil ke čtyřem utkáním a po nepovedeném prvním startu na ledě České Třebové zvedl svou úspěšnost zásahů na skvělých 94,87 %. V rámci Pardubické skupiny Východočeské ligy mu v tomto ohledu patří první místo. Za sebou nechal například bývalé extraligového brankáře Koutského z Chocně a Peksu z Moravské Třebové, nebo mládežnického reprezentanta Tomáše Vlka z Hlinska.  

Filipe, poslední tři vítězná utkání proti jedněm z favoritů celé soutěže jsi chytal ty. Inkasoval si pouhé 2 branky a svoji úspěšnost zásahů jsi zvedl na téměř 95 %. Co stojí za tvým skvělým výkonem?

Myslím, že jsme ty zápasy skvěle zvládli jako tým. Ani jeden z těch soupeřů nás nějak extra nepřehrál a dozadu jsme odehráli určitě jedny z nejlepších zápasů v sezóně. To, že se to pak podepíše na mých statistikách je jen bonus. 
 
Utkání v základní části jste si s Lukášem Novotným a Dominikem Cvrčkem rozdělili celkem rovnoměrně. Jak s kolegy v brance vycházíš?

Naprosto skvěle. S Cvrgym i Lukášem si skvěle rozumíme a navíc jsme velcí kamarádi i mimo hokej. Myslím, že nám je jedno, kdo chytá. Vždycky se navzájem podpoříme a poradíme si. 
 
Máš nějaké rituály před utkáním?

Rituálů mám celkem dost. Od těch nejobyčejnějších až po docela nezvyklé. Nechám si je ale pro sebe (smích).
 
Jaké máš očekávání před startem nadstavbové skupiny?

Samozřejmě ještě o něco kvalitnější zápasy, než jsme hráli do teď. Jsme ale na nadstavbu dobře připraveni a doufám, že naše forma bude ještě gradovat a zajistíme si co nejlepší postavení pro následné play-off. 
 
Na které utkání v nadstavbě se nejvíce těšíš a proč?
 
Jsem zvědavý, jak se oproti loňské sezóně zlepšili týmy z druhé skupiny, že bych se ale na nějaké utkání těšil nejvíc, to se říct nedá. Vždy se těším hlavně na týmy, kde působí nějací moji kamarádi. 

Při domácích utkáních bylo z domácího fanklubu často slyšet tvoje jméno. Chtěl bys něco vzkázat chrudimským fanouškům?
 
Jsou naprosto skvělý! Doufám, že nás budou nadále takhle podporovat a my se jim odvděčíme dobrými výkony. 

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv