Redakce | | A-tým

Ugo Dobiáš převzal v základní části funkci kapitána a dovedl A-tým k postupu

V druhém rozhovoru jsme si popovídali s vůdcem týmového kanadského bodování a zároveň dosavadním kapitánem Ugem Dobiášem. Zkušený útočník při absenci Václava Nováka převzal tuto funkci zodpovědně a dovedl svůj tým za prvním dílčím cílem sezóny. Jak chrudimský útočník hodnotí dosavadní průběh sezóny, jak to bude s funkcí kapitána po návratu Vaška Nováka a mnohem více se můžete dočíst v krátkém rozhovoru níže.

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny?

 

Zatím velmi pozitivně. Podařilo se nám postoupit do nadstavbové skupiny lépe postavených týmů, což byl před sezónou jeden z našich cílů. A vzhledem k tomu, jakých změn doznal náš tým před letošní sezónou, jsem za tento dílčí úspěch rád.

 

Při počáteční absenci dlouholetého kapitána Václava Nováka jsi převzal kapitánské C na dresu ty. Jak si přijal novou funkci v týmu a budeš nosit kapitánské C i nadále, když je Venca zpět?


Abych pravdu řekl, tak mě to potěšilo, ale osobně pro se mě nic nezměnilo. Od začátku nadstavby už bude kapitán opět Václav, naznačil mi to po zápase s Litomyšlí. V tomto utkání se vrátil do sestavy a vstřelil rozhodující gól, který nám zajistil výhru a zároveň nás posunul do nadstavbové části tabulky. 

 

Při pohledu do statistik zjistíme, že vedeš kanadské bodování týmu. Co stojí za tvojí formou?

 

Myslím si, že to bude kombinací vícero faktorů. Spoluhráči, dobré tréninky, super atmosféra v kabině a někdy víc štěstí než rozumu.


V čem vidíš největší sílu chrudimského týmu v letošní sezóně?      

 

V týmové práci a obraně, na tom bychom měli stavět. Letos jsme několikrát dokázali, že umíme podat velmi koncentrovaný výkon směrem dozadu a jsme schopni vyhrávat zápasy i s minimálním počtem vstřelených gólů. V tom vidím zároveň i naší největší slabinu, neproměňování gólových šancí.

 

Co očekáváš od utkání v nadstavbové skupině lépe umístěných týmů a je nějaké utkání na které se zvlášť těšíš?

 

Určitě další porci kvalitních utkání, porovnání naší výkonnosti a boj o co nejlepší umístění vzhledem k play-off. Těším se na všechny utkání. Zároveň mě ale trochu mrzí, že se soutěž dělí podle tohoto klíče. S některými soupeři z hradeckého kraje se totiž nemusíme vůbec potkat, a to třeba i několik sezón, což je určitě velká škoda.

  

Chtěl bys něco vzkázat chrudimským fanouškům?

 

Chtěl bych jim poděkovat za neustálou přízeň a doufám, že nás budou podporovat i nadále.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv