Napsal a fotil: Pavel Sedlák | | Ročník 2008

Elévové v Evropě ostudu neudělali

První prosincový víkend jela půlka osmiček na mezinárodní turnaj v minihokeji Santa Claus Cup 2017. Jednalo se už o jedenáctý ročník turnaje, který se koná v Maďarsku ve městě Dunaújváros. Město s padesáti tisíci obyvateli se nachází na břehu Dunaje jižně od Budapešti. V mezinárodní konkurenci jsme ostudu rozhodně neudělali.

Kvůli aklimatizaci vyrazily osmičky autobusem už ve čtvrtek před obědem. Turnaj byl třídenní, kdy se první den hrály čtyři zápasy ve skupině a pak následovala dvoudenní bitva o 1.-8. místo, 9.-16. místo a 17.-20. místo. Každý zápas se hrál na dvakrát osmnáct minut. K prvnímu zápasu jsme nastoupili časně ráno a hned na úvod nás čekali budoucí finalisté. Hned od počátku hry bylo jasné, že soupeř to je těžký. Piráti nás rychlou kombinační hrou přehrávali. V kontextu ostatních výsledku klání s Chomutovem jsme uhráli ještě solidní výsledek, prohra 3:13. Druhým naším soupeřem byl tým HK Gladiátor Trnava. Vyhráli jsme 10:4. Třetím soupeřem byl tým UTE Budapešť. Předvedli jsme pěknou hokejovou bitvu. Nastoupili proti nám urostlí borci, které se nám nepodařilo často přetlačit, prohra 4:5. Rozhodující gól jsme dostali v poslední minutě. Tento tým skončil nakonec čtvrtý. Posledním zápasem prvního dne bylo utkání s MHA Martin, proti tomuto soupeři jsme podali pěkný výkon a odnesli si výhru 11:4. Dvě výhry a dvě prohry nás nasměrovaly do bitvy o 9.-16. místo. O to více nás mrzela těsná prohra s UTE Budapešť.

Na začátek druhého dne nás čekal exotický soupeř z Turecka. Bohužel jsme narazili na silový,  kontaktní hokej, který nám dělal velké problémy. Hrálo se sice jen na jednu bránu, ale jejich ohromného brankáře jsme nebyli schopni prostřelit. Ice Pirátes Istanbul se dostali pětkrát k naší bráně a dali pět gólů a to jim na vítězství stačilo, prohra 4:5. Tahle prohra nás hodně bolela. Druhým soupeřem druhého dne byl tým MAC Budapešť, který jsme porazili 8:3 po velice pěkném výkonu. Ve třetím utkání druhého dne nás opět čekal silový hokej od domácího týmu DAB Dunaújváros. Kluci opět podali výborný výkon a tak jsme domácí přehráli 9:4. Výsledky byly po druhém dni velice vyrovnané a stále nebylo nic rozhodnuto.  

Neděli ráno jsme začali proti HK 99 Ružinov a vyhráli 9:2. Jen po krátké přestávce jsme nastoupili proti hokejové akademii Ifj. Ocskay G. JA. I pře rychlý sled zápasů jsme podali výborný výkon a akademii jasně přehráli 10:1. Na závěr nás čekala bitva o deváté místo s HK Nový Jičín. S kluky z Jičína už jsme kdysi hráli a věděli jsme, že to bude vyrovnaná bitva a taky, že byla. Kluci z Jičína měli tentokrát navrch, kombinovali lépe než my a tak jsme závěrečnou bitvu prohráli 3:8.

Šest zápasů jsme vyhráli a čtyři prohráli, z toho dva o gól v závěru utkání. Celkově jsme obsadili 10. místo z dvaceti týmů, což je možné vzhledem k ohromné konkurenci považovat za velice pěkný výsledek. Turnaj vyhráli HC Oceláři Třinec, druzí byli Piráti Chomutov A a třetím týmem byl HC Děčín. Celý turnaj byl bezvadně zorganizovaný a provázela ho úžasná atmosféra. O přestávkách hrála vánoční hudba, po celém stadionu bylo možné narazit na vánoční výzdobu a spoustu stánků, kde si divák i hráč mohl dát něco na zub. Vrcholem všeho bylo vyhlašování výsledků, kdy závěrečný ceremoniál zahájilo pět úžasných bubeníků, kteří uvedli do varu celý stadion. Děti i rodiče byli nadšení. Osmičky si turnaj moc užily a patří jím díky za vzornou reprezentaci klubu, trenérům a vedoucímu mužstva za organizaci a vedení a rodičům za výbornou podporu. 
Děkujeme městu Chrudim za finanční podporu.

Sestava: Pavlík, Řivnáč - Řehořek, Sedlák, Hron, Postupa, Vaško, Urválek, Pavliš, Dvořák Štěpán, Dvořák Josef

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv 


Fotogalerie