Přemysl Štrup |

Mladší žáci ve Švédsku vyhráli všechny čtyři zápasy!

Mladší žáci mají za sebou švédské "turné" a ze všech čtyřech zápasů odcházeli jako vítězové!

11.3. Tidaholms HF - HC Chrudim 5:10 (1:3, 0:3, 4:4) 


Diváků: 310

Sestava: Škorpík, Makkai, Pavliš, Štěpánek, Štrup, Pazdera, Khom, Vašek, Drahokoupil, Kabelka, Smejkal, Kašpárek, Dvořák M., Procházka, Pirner, Kubant, Chvojka M., Brokl, Dvořák Matěj 
 
K prvnímu utkání naší švédské hokejové tour byl náš tým velice vřele přivítán ve švédském městě Tidaholms. V obci skýtající cca 7000 obyvatel. Všichni se zde k našim hráčům chovali velmi uctivě, na kluky čekala kabina slušných rozměrů, předzápasová strava i pitný režim. To jsme ale ještě nevěděli, co nás čeká na ledové ploše! Naši kluci oblékli klubové dresy v kombinaci českého vlastenectví a klubismu HC Chrudim. Vše skvěle ladilo, švédští fanoušci fotili, jako kdyby přijel národní tým. Přivítání a nástup na ledovou plochu se neslo ve velkolepém stylu, kdy by kdejaký extraligový klub u nás, včetně sousední Tesly, mohl závidět. Hala osvícená jako na diskotéce, každý hráč byl osobně divákům představen, včetně jeho nástupu na ledovou plochu pod světly neónů a finále, česká a švédská hymna.....Nebudeme se tajit, že mnoha fanouškům našeho týmu se zalili oči slzami jak byli dojati pohledem na ledovou plochu. On totiž pohled na naše borce, jejich natěšení a odhodlání, týmovost a to, jak se všichni do jednoho povzbuzovali, bylo něco nádherného a po těch letech úsilí to byla pro každého z rodičů jistá forma odměny.

Nyní k samotnému utkání: Na ledovou plochu nastoupilo mužstvo z Čech, které se přiznám za sebe já vůbec nepoznal, ale v dobrém slova smyslu. Kluci dřeli jako psi, ani trenéři ani rodiče nevěřili vlastním očím. Nahrávky, kombinační hra, vzájemné povzbuzování, kombinace, nic tomu nechybělo. Švédský tým jen na ledě asistoval. Nebudeme však kvality švédského mužstva snižovat, ale musíme upřímně sdělit, že naši kluci byli atmosférou mezistátního utkání tak nabuzeni, že v Čechách bychom v tu chvíli porazili snad kohokoli! Po dvou třetinách, kdy se šlo do kabin za stavu 1:6 nebyla na našich klucích znát únava, všichni byli plni odhodlání dostat Tre Kronors do kolen. Do třetí třetiny dostal důvěru náš třetí gólman Filip Pavliš, který si tak odbyl svoji týmovou premiéru a hned na mezistátním utkání. Kluci nepolevili ani ve třetí třetině a utkání vyhráli 10:5. Radost byla obrovská, uznání rodičů, fanoušku, realizačního týmu taktéž. Hala nádherná, příjemná, hlediště zaplněno, že by náš ,,A“ tým mohl závidět, máme se u nás v Čechách ještě hodně co učit....!!! A po zápase pak koukáte s otevřenou pusou jak celý realizační tým Švédů přijde k nám do kabiny, klukům pogratuluje k vítězství a každý náš hráč si odnáší upomínkové předměty, včetně plné pusy oblíbeného párku v rohlíku. A pozápasový program naší výpravy pokračuje. Kluci už se těší na další zápas, který nás čeká ve městě Borås.    


12.3. Borås HC - HC Chrudim 3:5 (1:1 1:2 1:2)

Diváků: 200

Sestava: Škorpík, Makkai, Pavliš, Štěpánek, Štrup, Pazdera, Khom, Vašek, Drahokoupil, Kabelka, Smejkal, Kašpárek, Dvořák M., Procházka, Pirner, Kubant, Chvojka M., Brokl, Dvořák Matěj  

Druhý den vyrazil náš tým do cca osmdesátitisícového města Borås. Družstvo mužů zdejšího klubu hraje druhou nejvyšší soutěž a hala tomu svou velikostí odpovídá. Kapacita cca 8500 diváků, příjemné prostředí, všude čisto, prostorné kabiny, prostě radost pohledět.  Opět příjemné uvítání, pohostinnost, není co dodat. Úvod utkání se nesl opět v mezinárodním  duchu, představení a hymny obou států. Hlediště opět k údivu všech českých fanoušků bylo slušně zaplněno. Atmosféra výborná, naši fanoušci fandí hlasitě, prostě koncert. Po představení obou týmů dochází na hru. Naši kluci opět do utkání vlítli ve stylu jako včera, zodpovědnost, týmovost, žádná negativa. Ale nutno podotknout, že se jednalo  o úplně jiné utkání. Od počátku zápasu se na ledě dost jiskřilo. Kvalitní mladí rozhodčí zápas pouštěli do těla, což některé naše hráče překvapilo, ale během chvíle se otrkali a tvrdou hru opětovali. Klasické hokejové hity nebyly na ledové ploše výjimkou. Prostě plný poctivý hokej se vším všudy. To se našim klukům zamlouvalo a tento zápas byl velice vyrovnaný. Nutno podotknout, že kluci podali opět zodpovědný výkon plný nasazení a odhodlání. Utkání jsme vyhráli! Náš výkon se švédskému týmu natolik zamlouval a líbil, že jsme byli osloveni, zda-li by nebylo možné sehrát utkání i u nás v Čechách. Toho bylo využito a tým našeho dnešního hostitele byl pozván na Chrudim CITY CUP 2017, toto pozvání přijal, budeme se těšit. Po zodpovědném výkonu všech hráčů do jednoho si odvážíme druhé vítězství. Radost je obrovská, kluci spokojeni, jen nám to vydržet. Další den nás dle informací čekají nejtěžší soupeři. Kluci to neřeší, bojová nálada pokračuje, porazíme kohokoli. Po skvělém vítězství balíme "vercajk" a valíme do Gøteborgu za severskou zvěří Losem, do muzea Volvo, ale o tom zase jindy a jinde.

13.3. Ulricehamm HF - HC Chrudim 3:6

Ke třetímu utkání naší Tour de Sweden vyrazil tým HC Chrudim do třítisícového městečka Ulricehamn IF. Jak je ve Švédsku zvykem, přivítání bylo vřelé. Před začátkem utkání bylo dohodnuto, že se utkání odehraje stylem ,,Full game“ /plnohodnotný hokej/. Utkání řídili tři velice mladí rozhodčí ve věku cca 15 – 18 let. Jejich výkon byl excelentní! Hra byla v oborovském tempu a nasazení, všichni jeli na plno. Utkání bylo zatím na nejvyšší úrovni, co jsme zde zažili. Hra byla rychlá, kombinační, lidově řečeno úplně jiný hokej, než jsme v Čechách zvyklí. Kombinace, nahrávky, dohrávání do těla, to bylo u obou týmu zcela běžné, rozhodčí měli cit pro hru, radost se na takový hokej dívat. Všechny třetiny byly naprosto vyrovnané. Nasazení, vzájemné povzbuzování, velká paráda. Ač se tým domácích snažil sebevíc, naši prostě nechtěli prohrát a tak se i stalo. Utkání tak dopadlo do třetice skvěle, tým HC Chrudim vyhrál 6:3! Pokud mohu konstatovat tvrzení většiny fanoušků včetně vedení týmu, dnes jsme viděli nejhezčí utkání v letošní sezóně! Nadšení v kabině po zápase bylo úžasné, odbouchané góly hokejkami, několik pokřiků a ten hlahol.....videa budou následovat. Těšíme se na zítřejší výlet do Stockholmu.    

13.3. IFK Falköping IK Blue Riders - HC Chrudim 3:6

Diváků: 200

Sestava:Škorpík, Makkai, Pavliš, Štěpánek, Štrup, Pazdera, Khom, Vašek, Drahokoupil, Kabelka, Smejkal, Kašpárek, Dvořák M., Procházka, Pirner, Kubant, Chvojka M., Brokl, Dvořák Matěj  

K poslednímu, čtvrtému utkání vyrazili chrudimští borci z týmu U12 do města Falköping.  Náš tým hrál utkání od 18:45 hod. Na útulný stadion jsme dorazili natěšeni. Už přivítání bylo příjemné, ve dveřích čekající vedoucí funkcionáři, kteří nás přivítali, další z organizátorů navedl autobus k parkování těsně u haly. K údivu všem vzdálenost od autobusu až do samotné kabiny byla věřte nevěřte 10 metrů – neuvěřitelné. Na severu je totiž zvykem, že hostující celek dostává kabiny v těsné blízkosti, aby hráči nemuseli tahat výstroj daleko k dopravním prostředkům. Kabina veliká, útulná a se saunou! Kluci nadšeni a to bylo hlavní. Celý průběh utkání se nesl ve stylu vážnosti a mezinárodnosti. Státní vlajky pod střechou haly samozřejmostí, vytištěny a medializovaný podrobný program celého utkání. Kluci předzápasové dvacetiminutové rozbruslení, poté úprava ledové plochy, slavnostní nástup s představením jednotlivých hráčů, světelná show, hymny obou států, super. Naši kluci do utkání vlítli ve velkolepém stylu a první třetinu vyhráli 3:1. Pravda, mohlo to být i mnohem více, ale některým našim kanonýrům jaksi zvlhl střelný prach a rozostřily se jim mušky, takže kolem branky soupeře to jednu chvíli vypadalo jak na bitevním poli, ale né a né trefit bránu. Nevadí, druhá třetina se nesla ve vyrovnaném stylu. Do třetí třetiny nastoupili kluci plni odhodlání zápas zlomit a soupeře dorazit svou produktivitou. Vše se splnilo, jen ta přesnost při zakončení stále chyběla a naopak jsme dostali jeden smolný gól. Když pět minut před koncem byl stav utkání stále 3:1 v náš prospěch, rozhodl se trenér nasadit našeho nováčka v brance. Filip Pavliš nastoupil cca dvě minuty před koncem utkání a vytáhl během této chvíle dva excelentní zákroky. Závěrečný hvizd, vítězství je naše, obrovská radost celé naší výpravy je nepředstavitelná. Dobyli jsme Švédsko zní z úst nás všech, nikdo tohle nečekal. Celý tým podal excelentní výkon, získal si u všech soupeřů obrovské uznání.  Odjíždíme nadšení, vstřebáváme zkušenosti a zážitky, které si budou všichni hráči z týmu pamatovat se slovy, hrál jsem hokej ve Švédsku. Naše Tour de Sweden vyšla na jedničku. Souhrnou reportáž včetně fotografií a mimohokejových zážitků čekejte v nejbližších dnech. 


PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv