Jiří Krejčík |

Úspěšný závěr sezóny starší přípravky

Každoročně se na konci sezony přípravka tradičně účastní turnajů v minihokeji. Dne 13.3.2016 se uskutečnil v Jaroměři turnaj přípravek ročníku 2007 a 2008.

Soupeřem malých chrudimských hokejových nadějí byli kromě pořádající Jaroměře mužstva z Chocně, Trutnova a Nového Města nad Metují. Hrací doba utkání byla 2x12 min, kde každá část se započítávala jako samostatný zápas. Klukům se turnaj vydařil a obsadili pěkné druhé místo. V prvním zápase jsme porazili hladce Trutnov 5:1 a 5:0,  následovalo vítězství nad Chocní 2:1 a 3:0. Ve třetím zápase s výsledkem 3:0 a 1:1 nám soupeřem bylo domácí mužstvo. Závěrečné utkání proti neporaženému Novému Městu mělo rozhodnout o vítězi turnaje. První část utkání jsme vyhráli 4:1. Ve druhé části utkání se již tolik nedařilo a nakonec jsme po boji podlehli celkovému vítězi turnaje 2:3.
Sestava: Šimon – Dvořák Tomáš, Hrouda, Vašek, Přiklopil, Vlček, Hofman, Šmatera, Prostřední Jakub, Krejčík

Obrovského úspěchu jsme dosáhli o dalším víkendu, kdy jsme zavítali do Rychnova nad Kněžnou a zúčastnili se hokejového turnaje o putovní pohár města Rychnova nad Kněžnou. Od prvního zápasu jsme nenechali nikoho na pochybám o vítězi turnaje a postupně jsme šli za svým cílem přivést obrovský putovní pohár do Chrudimi. Postupně jsme porazili Choceň 15:1, Jaroměř 8:6, Trutnov 7:2 a v posledním zápase 12:2 celkově druhý Rychnov nad Kněžnou. Podařilo se tak zúročit celoroční tréninkovou práci pod vedením trenérů Jiřího Kmoška, Radka Prostředního, Jiřího Krejčíka a trenérů brankářů Romana Truhláře a Jana Řivnáče a bez jediné porážky jasně zvítězit a navázat tak na vítězství Chrudimi v roce 2010. Na štítcích pro vítěze poháru zatím figuruje pouze HC Chrudim a nádherný pohár je až do začátku nové sezony opět v držení chrudimský hráčů.

Individuálního ocenění jsme dosáhli v podobě nejlepšího brankáře turnaje, kterým byl vyhlášen Šimon Řivnáč.

Na vítězství se zasloužila tato sestava:

Rostislav Šimon, Šimon Řivnáč – Tomáš Dvořák, Milan Hrouda, Ondřej Vašek, Aleš Přiklopil, Patrik Šmatera, Jakub Kábele, Jáchym Krejčík, Jiří Řehořek a Matěj Urválek

Dalšího turnaje, kterého se starší přípravka zúčastnila, byl o velikonočním víkendu velmi dobře obsazený turnaj ve Žďáru nad Sázavou. Ve skupině A: Žďár, Chrudim, Kometa Brno a Slavia Praha, ve skupině B: Dukla Jihlava, Sparta Praha, Letci Letňany a Hodonín.

Výsledkově se turnaj moc nevydařil, ale kromě zápasu se silově a výškově zdatnější Slavií jsme sehráli vyrovnané utkání. Prohráli jsme se Žďárem 9:6, se Slávií 13:0, s Kometou  9:7 a ve skupině skončili na posledním místě. V zápase o umístění jsme porazili Spartu a skončili tak na 7.místě. 

Vyvrcholením celé sezony bude účast na 3denním mezinárodním turnaji ve Vítkovicích v termínu 8.-10.4.2016, který pořádá hokejový olympijský vítěz z Nagana David Moravec. Turnaje se zúčastní 24 týmu z celé České republiky a Slovenska.

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv