Radek Prostřední | | Dorost

Domácí výhra dorostu nad Pardubicemi

Chrudimští dorostenci po postupu ze základní části soutěže zahájili těžké zápasy v nadstavbové části o postup do vyšší soutěže ligy dorostu. Naši hráči se postupně utkají s nejlepšími týmy z regionu Liberce (Bílí tygři Liberec B, Jablonec nad Nisou), Hradce Králové (HC Náchod, Nové Město n. Metují, HC Krkonoše) a Pardubic (HC Choceň a Dynamo Pardubice B).

V posledním zápase letošního roku sehráli dorostenci derby s Pardubicemi, které měly soupisku doplněnou i o některé hráče z extraligy. Chrudimští dorostenci byli na zápas dobře připraveni a chuť po vítezství byla znát od první minuty. Hrál se velmi rychlý hokej plný osobních soubojů.  První třetina vyšla gólově lépe domácím, když první dvě branky vstřelil domácí útočník Matyáš Prostřední. Nejprve dostal ve 4. minutě přesnou nahrávku za obranu od Matěje Dvořáka a po samostatném úniku střelou mezi nohy hostujícího brankáře otevřel skoré zápasu. Za další minuty se dostali společně do rychlého protiútoku s Matějem Chvojkou, který ho našel přesnou nahrávkou a následnou střelou pod horní tyč poslal domácí tým do vedení 2:0. Úvodní tlak domácí hráči ještě využili v 8. minutě, když po krásné akci na 3 nahrávky z vlastního pásma se do šance řítili Jirka Štěpánek, který nahrával Jáchymovi Pirnerovi a ten tvrdou ranou z levé strany poslal domácí dorostence do vedení již 3:0.

Ve druhé třetině se gólové hody již nekonaly, ale tempo hry zůstalo pořád vysoké, Pardubice zvýšili napadání v útočném pásmu a začali si také vytvářet šance, ale výborně chytající domácí brankář Lukáš Klas držel stále čisté konto. Bohužel na konci druhé třetiny po individuální chybě domácího obránce se ocitli dva pardubičtí hráči před domácí brankou a snížili stav na 3:1.

Třetí třetina nejprve probíhala podobně jako druhá, ale s přibývajícími minutami se hra začala více přiostřovat, výsledkem byly v 51. a 54. minutě dvě nabídnuté přesilové hry hostům, které je dokázali využít a srovnali stav zápasu na 3:3. Naši dorostenci se rychle oklepali a opět zaveleli k útoku, když puk putoval po ose Štěpánek, Pirner a Adam Pražan, který nádherným blafákem nedal hostujícímu brankáři šanci a opět poslal chrudimské do vedení 4:3. Pardubice ještě zkoušeli závěrečný tlak bez brankáře se 6ti hráči v poli, ale po chybě jednoho z hostujících obránců se dostal k puku domácí útočník Jáchym Pirner a 7 vteřin před koncem zápasu vstřelil svůj druhý gól v zápase, který znamenal vedení 5:3. Ovace již mohli propuknout naplno.

Sestava HC Chrudim:

L. Klas — A. Pražan, M. Dvořák, J. Chabada, J. Zdeněk, R. Khom — J. Pirner, M. Prostřední, J. Štěpánek, M. Chvojka, O. Procházka, P. Nejedlo, M. Kašpárek

Branky a nahrávky: 4. Prostřední (Dvořák), 6. Prostřední (Chvojka), 8. Pirner (Štěpánek), 58. Pražan (Pirner, Štěpánek), 60. Pirner

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv