Redakce | | A-tým

Rozhovor s kapitánem A-týmu Václavem Novákem před startem play-off

Začátek osmifinálové série proti Třebechovicím se rychle blíží. A kromě fanoušků se na něj těší i samotní hráči. Pro chrudimského kapitána Václava Nováka to bude už dvanácté play-off v dresu s orlicí na hrudi. Jak se osobnost A-týmu těší na vyřazovací boje, jak hodnotí dosavadní průběh sezóny, nebo co řekl na adresu spoluhráčů Tomáše Linharta a Uga Dobiáše se můžete dočíst v rozhovoru níže. 

Venco, jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezóny z pohledu chrudimského A-týmu?


Doposud sezónu nejde hodnotit jinak než pozitivně. Nikdo netušil, zda budeme po odchodu spousty hráčů schopni držet krok s našlapanými soupeři. Naštěstí se podařilo dát dohromady tým, kterému se podařilo postoupit do elitní skupiny a ani tam jsme rozhodně ostudu neudělali.

 

Co říkáš na našeho osmifinálového soupeře SK Třebechovice pod Orebem a co můžeme od série očekávat?


Osobně jsem rád, protože jsme Třebechovice za dvě sezóny, kdy se spojily kraje, nepotkali, proto to bude zajímavá konfrontace. Zároveň toho o soupeři moc nevíme, o to zajímavější série bude. Každopádně známe jejich výsledky, dle kterých je jasné, že nás čeká vyrovnaná série.

 

Jaká je největší zbraň Chrudimi, a naopak co je potřeba před úvodním utkáním ještě dopilovat?


Největší zbraní je určitě Ugo Dobiáš, motor týmu, který nemá limity. Věřím, že bude dobře připraven nás táhnout, jak je jeho zvykem. Na nás ostatních potom je, abychom plnili pokyny trenéra a soustředili se především na obrannou hru.

Na dopilování už teď není čas, na to jsme měli celou sezónu, teď je potřeba se soustředit na naši hru.

Připravujete se nějak speciálně na první utkání play-off?

Myslím, že nic speciálního neproběhne. Hokej v Chrudimi hrajeme pro zábavu a zážitky a ty přichází především v play-off, proto doufám, že si to všichni užijeme a uvidíme, jaký výsledek z toho bude.

 

Před sezónou jste do týmu získali bývalého vynikajícího extraligového obránce Tomáše Linharta. Jak velký má přínos pro tým podle tebe?


Na Tomáše nedokážu najít slova chvály. Když jsem se dozvěděl, že k nám přijde, tak jsem se těšil, že budu mít možnost si na stará kolena zahrát s někým s takovou reputací a že po odchodu opor v zadních řadách bude někdo, kdo nám nepochybně pomůže, ale asi jsem ani netušil, jak skvělou osobnost získáváme. O přínosu na ledě nemusím psát, to každý vidí, ale i v kabině perfektně zapadl a věřím, že příliš nelituje svého rozhodnutí protáhnout si svou bohatou kariéru. My jsme za to rozhodně moc rádi.

 

Má chrudimský tým šanci na úspěch, přeci jenom došlo před sezónou ke generační obměně v týmu a pro velkou část hráčů se jedná o první nebo jedny z prvních utkáních ve vyřazovacích bojích?


My už sezónu za úspěšnou považovat můžeme nyní. Před sezónou se s námi, z důvodů tebou uvedených, rozhodně nepočítalo a my jsme především sami sobě dokázali, že i přes velký odliv skvělých hráčů a konec dlouholetého trenéra, dokážeme držet krok prakticky s každým v soutěži. Samozřejmě vypadnout v osmifinále by bylo kaňkou, ale soutěž je tak vyrovnaná, že věřím, že o titul se může ucházet klidně 12-13 týmů. My jdeme do play-off s tím, že nemáme co ztratit a uvidíme, na jaký výsledek to bude stačit.

 

Chtěl bys na závěr něco vzkázat fanouškům?


Pevně doufám, že přijdou v co největším počtu a bude je slyšet. My se samozřejmě pokusíme jim jejich podporu vrátit. Těšíme se na Vás!

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv