Redakce | | A-tým

Rozhovor s mladým útočníkem A-týmu Nicolasem Langrem

Jeho strýc Tomáš Langr je bývalým vynikajícím hokejistou, který v dresu HC Chrudim zaznamenal mnoho úspěchů. V letošní sezóně mohli chrudimští fanoušci vidět, na ledě bojovat opět hráče s jménem Langr na dresu. Odchovanec klubu Nicolas Langr má za sebou teprve první kompletní sezónu v A-týmu a nevedl si vůbec špatně, když za 35 utkání nasbíral 21 bodů. Před rokem přitom ještě nastupoval v okresní soutěži, která se kvalitou nedá s Krajskou ligou srovnávat. Rozhovor s útočníkem nejen o průběhu letošní sezóny a vypadnutí z play-off si můžete přečíst níže.

Nicolasi, jak hodnotíš týden po vyřazení z play-off letošní sezónu? 

 

Hodnotím ji velice pozitivně. Samozřejmě ta prohra ve čtvrtfinále stále bolí, ale už s pohledem na to, jak jsme si celou sezónu vedli, tak to beru jako velký úspěch. 

 

Do týmu si přišel až po letní přípravě. Jak tě kluci přijali a jaký máte v kabině kolektiv?

 

Tak kluci mě v podstatě přijali hned od začátku. Vzhledem k tomu, že s většinou kluků už jsem hrál v mládežnických kategoriích, a na ty starší kluky jsem se chodil dívat, tak jsem všechny dobře znal, a proto nebyl problém do týmu zapadnout. A na to, jaký jsme měli v týmu velké věkové rozestupy, tak parta byla opravdu skvělá.

 

V sezóně 2019 až 2021 jsi byl kapitánem chrudimského juniorského týmu v Ligové soutěži. Minulou hokejovou sezónu jsi, ale místo Krajské ligy nastupoval v Okresní soutěži za Orli Chrudim. Co tě vedlo k tomuto rozhodnutí?

 

Když mou poslední sezónu v juniorce přerušila covidová pandemie, rozhodl jsem se s hokejem skončit a soustředit se na hokejbal, kde jsem v tu chvíli měl určité osobní ambice, které se mi nakonec splnili. Do okresní soutěže jsem si pak chodil pro srandu zahrát, ale také proto abych nezapomněl jak se bruslí. A to se nakonec vyplatilo, protože přišla nabídka se vrátit se do Krajské ligy, která mě velice potěšila a s radostí jsem ji přijal. 

 

Do letošního ročníku si ale ovšem vlétl ve velkém stylu a nebylo vůbec znát, že jsi hrál minulý rok soutěž, kde se ani netrénuje a utkání jsou na zcela nižší úrovni. Co stojí za tvým dobrým výkonem? 

 

Začátek pro mě úplně jednoduchý nebyl, musel jsem se přeci jenom vrátit do úplně jiného tempa hokeje. Ale myslím, že mi hodně pomohlo zápasové vytížení z hokejbalu, a také právě to že jsem aspoň chodil na led si zahrát. 

 

V dresu HC Chrudim si nastoupil celkem k 35 utkáním a připsal sis 21 bodů za 10 gólů a 11 asistencí. Jsi spokojený se svým bodovým ziskem a celkově výkonem?

 

Spokojenost u mě panuje tak na půl. Svůj letošní výkon hodnotím pozitivně, ale bodový zisk měl být z mé strany si myslím větší. Doufám, že příští rok se mi bude dařit více.

 

Teď zpět k play-off. Co podle tebe rozhodlo čtvrtfinálovou sérii proti Novému Městu nad Metují? 

 

Série byla hodně vyrovnaná, hrál se rychlý a tvrdý hokej, a byla to opravdu velká bitva. Za mě jsme ji nakonec prohráli vlastními chybami v obraně a neproduktivitou v útoku. 

 

Máš v plánu v příští sezóně pokračovat v chrudimském týmu?

 

Tak určitě. A věřím, že i příští rok budeme v týmu mít skvělou partu, a dotáhneme to dále než letos.


Děkuji za rozhovor. 

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv