A-tým

Chrudimi zůstává po prohře na ledě Nové Paky brána do semifinále uzavřena

Odvetné čtvrtfinálové utkání odehráli chrudimští hokejisté na zimním stadionu v Nové Pace ve středu 28.2. od 18,00 hodin. Po prvním vzájemném střetnutí se na listinu zraněných hráčů k Nicolasovi Langrovi, Vojtěchovi Felcmanovi a Michaelu Urbanovi připojil nejlepší střelec týmu po základní části Zdeněk Pavlík a také zkušený útočník Dárius Brožek. Trenér Marek Dvořák tak povolal do akce hned pětici juniorů. Úkol byl jasný. Pokud si chce Chrudim udržet naději na postup, tak musí na ledě soupeře zvítězit. 

Chrudim v prvním čtvrtfinálovém utkání nestačila na Novou Paku

Chrudimští hokejisté měli v prvním utkání díky lepšímu umístění po základní části výhodu domácího prostředí, a dopředu je hnaly zaplněné tribuny. Od úvodního vhazování bylo jasné, že se bude hrát rychlý hokej.

Jak vidí dosavadní průběh sezóny chrudimský fanklub?

Vrchol sezóny je za dveřmi a již v neděli začínají na domácích stadionech lépe se umístěných týmů vyřazovací čtvrtfinálové boje. Mezi týmy, které zahájí sérii na domácím ledě je i HC Chrudim. Fanoušci tedy za svým týmem nemusí nikam cestovat, i když v případě těch chrudimských to zas tak velký problém nebude. Nevynechali totiž žádné z venkovních utkání a svůj tým podpořili také v daleké Moravské Třebové, Náchodě či Trutnově. Rozhovor trochu z jiné strany nám před play-off poskytl hlavní člen Fanclubu HC Chrudim přezdívaný Šíš@.

Čtvrtfinále play-off proti Nové Pace začíná již v neděli od 18,00 hodin na domácím ZS!

Již po 33. kolech Východočeské ligy je jasné, že chrudimští hokejisté narazí ve čtvrtfinále opět na soupeře z Královehradeckého kraje. Nedělní těsná výhra domácí Nové Paky nad hosty z Moravské Třebové 2:1 rozhodla o tom, že se svěřenci trenéra Marka Dvořáka utkají právě s bruslařským klubem. Následné středeční závěrečné kolo ve kterém chrudimští hokejisté porazili v předehrávce Jaroměř a Nová Paka padla na domácím ledě s Trutnovem určilo to, že čtvrtfinálová série začne na chrudimském zimním stadionu. A to již v neděli 25.2. od 18,00 hodin! 

Chrudim skončí po základní části nejhůře na 5. místě. Na koho narazíme v play-off?

Svěřenci trenéra Marka Dvořáka opět zažili povedenou základní část. V konkurenci 17 týmu je už nyní jasné, že se chrudimští hokejisté umístí nejhůře na 5. místě Východočeské ligy. Za sebou jsme nechali například Mistry ligy z Litomyšle, loňského vítěze základní částí Stadion Nový Bydžov, nebo tradičně silné týmy jako Spartak Choceň nebo HC Slovan Moravská Třebová. A právě moravskotřebovský Slovan je jedním z našich potencionálních soupeřů pro blížící se čtvrtfinále play-off.

Chrudim zakončila základní část výhrou 5:2 proti Náchodu

V posledním utkání základní části Východočeské ligy narazili chrudimští hokejisté na HC Náchod. O osudu utkání rozhodla již první třetina, kterou svěřenci trenéra Marka Dvořáka jasně ovládli 3:0. Náskok se navíc podařilo navýšit zásluhou Lukáše Hebka a Nicolase Langra ve druhé třetině. Soupeř v poslední dvacetiminutovce nenašel síly na velký obrat. Jen škoda gólu ve vlastní přesilové hře z 53. minuty, kdy jako první ze svého týmu překonal doposud bezchybného brankáře Lukáše Novotného v brance domácích, Petr Škoda. Na náchodského střelce navázal ještě v 59. minutě mladík Polej, který tak určil konečný výsledek utkání 5:2. Chrudimští nyní budou s napětím čekat na svého soupeře pro čtvrtfinále play-off.

Velká střelecká převaha stačila A-týmu na vítězství o 4 branky

Chrudimští hokejisté vstupovali do domácího utkání 31. kola Východočeské ligy proti nováčkovi soutěže ze Dvora Králové nad Labem v roli favorita. Od první minuty také domácí hokejisté diktovali tempo hry a většinu času se hrálo v obraném pásmu Dvora Králové nad Labem. Jenže skvělý výkon v utkání předvedl hostující brankář Mráček a tak platilo bezbrankové skóre až do 36. minuty, kdy se prosadil kapitán Chrudimi Václav Novák. Ve třetí třetině chrudimští hokejisté přidali ještě 3 branky a nakonec se mohli radovat ze zisku dalších tří bodů do tabulky.

A-tým zvládl těžké domácí utkání. V předehrávce 34. kola porazil Jaroměř.

Po třech venkovních utkáních v řadě mohli chrudimští fanoušci povzbudit svými hlasivkami hráče HC Chrudim přímo na domácím zimním stadionu. V předehrávce 34. kola Východočeské ligy na náš zimní stadion zavítala Jaroměř. Utkání to nebylo vůbec jednoduché. Hrál se rychlý hokej s šancemi na obou stranách, z kterého však nakonec vyšli jako vítězové domácí hokejisté. Prodloužit vítěznou sérii se pokusíme v dalším domácím utkání již v neděli, kdy na chrudimský zimní stadion zavítá nováček soutěže ze Dvora Králové nad Labem.

PREVIEW: A-tým se po třech venkovních utkáních představí na domácím ZS

Předehrávka posledního kola základní části slibuje zajímavou podívanou. Po třech venkovních utkáních v řadě se chrudimští hokejisté představí opět před vlastními fanoušky. Ve středu 7.2. od 19,00 hodin budou chtít domácí hokejisté navázat na povedený výsledek z nedělního utkání proti silné Nové Pace, kterou na jejím ledě dokázali porazit 3:4. Už téměř týden je jasné, že se Chrudim po roce opět probojovala do play-off spojené soutěže Královehradeckého a Pardubického kraje, kterého se zúčastní 8 nejlepších týmů po základní části z celkového počtu 17 účastníků! Myslíte si, že teď už není o co hrát? Omyl. 

Výhru nad Novou Pakou vystřelil A-týmu navrátilec do sestavy Jiří Plch

Sérii tří venkovních utkání v řadě zakončili chrudimští hokejisté na ledě Nové Paky. Do sestavy se vrátil po několika zápasové absenci zkušený útočník Jiří Plch a na ledě jeho přínos pro tým byl ihned znát. Čtyřiatřicetiletý útočník zaznamenal v utkání jednu asistenci a také rozhodující branku ve druhé třetině, která znamenala to, že si Chrudim odváží všechny 3 body.

Muži prohráli s Novým Bydžovem po samostatných nájezdech

Po nedělním utkání v Novém Městě nad Metují čekal chrudimské hokejisty další těžký protivník a opět to bylo v rámci venkovního utkání. Na zimním stadionu v Novém Bydžově se opět svěřenci trenéra Marka Dvořáka nepředstavili v nejsilnější možné sestavě. Tým stále trápí velká marodka. I přesto chrudimští hokejisté předvedli proti silnému soupeři bojovný výkon za který si bod po prohře v samostatných nájezdech zasloužili. 

Z Nového Města odjíždíme bez vstřelené branky a bez bodů

Na led Spartaku jsme odjeli jen se třinácti hráči do pole s cílem překvapit silného soupeře a bodovat. Nicméně do první třetiny vstoupil aktivněji domácí tým, který hned v úvodu hned několikrát ohrozil brankáře Cvrčka v dresu Chrudimi. První vážnější ohrožení ze strany hostů přineslo vybruslení Dobiáše z rohu kluziště, se kterým si ovšem brankář Čáp poradil.

Chrudim díky čtyřem využitým přesilovým hrám porazila po druhé v sezóně Litomyšl    

Zápas začal velmi opatrně, takže brankáři na obou stranách moc práce neměli. První nebezpečnou situaci, kdy z první střílel nebezpečně Vomočil, brankář Matoušek vyrazil. Poté domácí přidali a po vyhraném buly se šťastnou tečí prosadil Brožek, a i následně si chrudimští vytvořili několik střeleckých příležitostí, které však hostující tým přečkal bez úhony. Litomyšl začala stupňovat svůj tlakna domácího brankáře, který několikrát Chrudim podržel. Výsledkem náporu hostů byl vyrovnávací gól Jakuba Voříška, který se nejlépe zorientoval v brankovišti a dorazil krátce před sirénou puk do prázdné branky.

A-tým se vrací z České Třebové bez bodů

Nedělní utkání na zimním stadionu v České Třebové nabídlo divákům vyrovnanější bitvu než by se dle finálního výsledku mohlo zdát. Chrudimští hokejisté favoritovi vzdorovali a byli více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel svěřenci trenéra Marka Dvořáka doplatili na několik výpadků koncentrace, nedůraz v zakončení a možná chybělo také trochu toho pověstného štěstíčka. Z ledu prvního týmu tabulky tak odjíždíme bodově na prázdno a s možná až příliš krutou porážkou 7:1.

V utkání A-týmu s Poličkou padlo celkem 13 branek!

Na góly velice bohaté utkání viděli přítomní fanoušci v úterní předehrávce středečního kola krajské hokejové ligy mezi domácím týmem HC Chrudim a hostujícím týmem HC Spartak Polička. V úvodu utkání měli více vyložených šancí hosté a Chrudim tak musel podržet Lukáš Novotný v brance. Domácí hokejisté naopak ukázali efektivitu v zakončení a po 40. minutách hry vedli již 7:1. Třetí třetina se spíše jen dohrávala a po závěrečné siréně svítil na světelné tabuli konečný stav 9:4. Svěřenci trenéra Marka Dvořáka tak začali kalendářní rok 2024 tříbodovým vítězstvím. V neděli nás čeká soupeř z opačného konce tabulky. Zajíždíme na led aktuálně vedoucího týmu z České Třebové. Děkujeme všem fanouškům za podporu. 

Zobrazeno 1–15 z celkem 441

PARTNEŘI

HLAVNÍ PARTNER

Město Chrudim

Děkujeme městu Chrudim za podporu zejména mládežnického sportu

PARTNEŘI

Auto Hybeš

Hejduk Sport

VS Chrudim


Frischbeton






Hejduk Sport






sportovistechrudim.cz


zrust.cz


tis-cr.eu


onlajny.com 

primator.cz 
nabor.rivnac.eu 

www.czechicehockey.tv 


www.czechicehockey.tv